Знаете ли какво е восъчно царевично нишесте?

Восъчна царевица е модифицирана скорбяла (молекулярно модифицирано нишесте). Тя е много уникален, удивителен комплекс въглехидрати, който може да се абсорбира много бързо. Като се има предвид, че протеините подпомагат възстановяването на мускулите, восъчната царевична скорбяла е проектирана за зареждане с гориво и попълване на запасите от гликоген. Восъчна царевична скорбяла, може да се използва преди, по време или след тренировка. Молекулният профил е коренно различен от тези на всички други общи източници на въглехидрати като глюкоза, фруктоза, декстроза и малтодекстрин. В сравнение с другите източници на въглехидрати, молекулното тегло на восъчната царевица е хиляди пъти по-голямо. Въпреки, че восъчната царевица обикновено е обработена царевица, тя също може да бъде направена и от различни други растителни източници. Картофи и ечемик са двa от най-популярните други източници, от които се извлича восъчната царевица.

Високото молекулно тегло намалява осмотичното налягане, което означава колко вода се дърпа от всяка молекула. Тъй като восъчната царевица има нисък процент на осмотично налягане, тя се движи бързо през стомаха – над два пъти по-бързо от другите въглехидрати. Другите въглехидрати, често се консумират след тренировка (декстроза и малтодекстрин). Те са с ниско молекулно тегло и поради това с високо осмотично налягане. Това означава, че те преминават през стомаха много бавно и привличат много вода. Това е и причината глюкозата и малтодекстринът да предизвикат стомашен дискомфорт за някои хора. Бързото усвояване, което е възможно с восъчната царевица дава възможност за бързо зареждане с енергия по време и след тренировка, без подуване на корема или други негативни странични ефекти.

Магазин Body Fan е официален вносител на Waxy Go от марката AMIX. Waxy Go е естествено богат на глюкозния полимер Амилопектин, с голямо молекулно тегло, богат на изключително усвоими разклонени полизахариди и също така бързо презарежда енергийните запаси.

This entry was posted in Бодибилдинг and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>