Monthly Archives: October 2010

Какво не знаем за Dibencozide

Dibencozide е познат като Adenosylcobalamin, Cobalamin ензим, Cobamamide, Коензим В12, коензим В12, коензим В-12, коензим В-12, Dibencozida. Dibencozide е форма на витамин В12 Витамин В12 е важен за химични реакции в организма. В12 най-често се среща под формата на таблетки, и може да загуби свойства по време на съхранението.

Има достатъчно доказателства за да оценим ефективността му. Употребява се при хора без дефицит на витамин В12, за стимулиране на белтъчната обмяна, увеличаване на мускулната маса и сила, повишаване на умствената концентрация, депресия, тревожност, пристъпи на паника, както и други приложения. Dibencozide е безопасен за повечето хора. Няма сведения за нежелани реакции. Continue reading

Posted in Бодибилдинг | Tagged , , , | 3 Comments

Протеини и хранителни добавки

Как тялото ви използва протеина от храната?
Протеинът помага за подмяната на тъканите в тялото и се намира в почти всяка клетка и течност. Вашите мускули, органи и много от хормоните са съставени от протеини, а освен това протеинът участва при синтеза на хемоглобин. Протеинът участва и в производството на бели кръвни телца, които отговарят за защитните сили на организма.

Добри източници на протеини (proteini) са – говеждо, пилешко, свинско и агнешко месо; Риба и миди; Млечни продукти, включително извара, сирене, кисело мляко и млечни продукти; Яйца, яйчен белтък или заместители на яйцата.
Протеин под друга форма (нечист вид) има в следните растителни продукти – фасул, грах, овес и бобови растения, тофу и соеви продукти, Ядки и семена. Continue reading

Posted in Бодибилдинг | Tagged , , | 3 Comments