Количка: 0 продукта
протеини и хранителни добавкитоп оферта Марки нутриенти:
bodyfan megabol gaspari-nutrition all-sports-labs-56 alphapower-food ostrovit-82 amino-smart-48 hi-tec-nutrition-31 intenson cnp-professional-14 activlab nero ironflex scitec-nutrition usp-labs kevin-levrone fitness-authority-50 fitmax ultimate-nutrition-86Каталозипреоценени стоки
bodyfan протеиниЗа реклама


Рецепти


В търсене на върховната мускулна маса и сила - сравнение между най-могъщите хранителни добавки

alt

Кой трениращ не иска бързо покачване на мускулна маса, придружено с драматично повишаване на силата?! Има ли въобще такъв?! Със сигурност не. Ала как е възможно да покачваме мускулна маса и едновременно да развиваме мощта на мускулите си, така че да изумяваме себе си и околните със своите зашеметяващи постижения? В статията ще се отправим в търсене на върховната мускулна маса и сила посредством сравнение между най-могъщите хранителни добавки. Затаете дъх и се пригответе да разберете как е възможно да изваете с длето на точните суплементи херкулесово тяло с аполонова сила! Да, съвсем възможно е, при това без стероидни препарати, стига да знаете кои са ключовите хранителни добавки за целта!

Кой е продуктът, който носи славата на факел на мускулния обем и сила? Безспорно това е креатинът! Креатинът успява, както никой друг суплемент, да хидратира оптимално клетките с което създава максимални предпоставки за растеж и увеличаване на работните тежести във фитнес залата. Креатинът освен че увеличава главоломно енергията и най-вече силата при силовите упражнения, успява в рамките на седмици да повиши теглото на тялото с няколко кг без дори да се спазва строга диета. Често се пропуска обстоятелството, че креатинът осигурява много сериозен ментален фокус, който стимулира трениращия да дава всичко от себе си в залата. А какво означава това?! Максимални постижения на кантара, максимални постижения на работните тежести! Уловката е, че креатинът е желателно да бъде придружен с други добавки, за се запази покачената от него сила и маса. Ако това не се направи, има голям риск да загубите част от каченото с него, тъй като градивния блок на мускулите се нарича протеин, а креатинът следва да се приема като катализатор на процесите за индуциране на мускулния растеж и мощ. Креатинът е мощ и маса в чиста форма, но за да се съхрани тя в дългосрочен хоризонт трябва суплементацията да се разшири с други хранителни добавки за мускулен обем и сила!

Споменахме преди малко, че протеинът е тухлата на мускулите – без неговото наличие вие бихте изглеждали като концлагеристи, дори и ако пиете една опаковка Дианабол на ден. Протеинът се съдържа в храната, но колко от съвременните непрофесионално трениращи могат да си позволят стриктна диета, съдържаща големи количества протеин! Много малко, защото строгите диети костват космически финансови средства и от огромния обем храна стомашно-чревният ще забуксува! Освен това след тренировка нищо не може да се сравни с бързата и така необходима 

усвоимост на суроватъчния протеин! Каквито и препарати да приемате, каквито и хранителни добавки да поглъщате, без протеин вашата сила ще бъде „страдаща”, а вашата мускулна маса „стенеща”! Запомнете това! За разлика от креатина, протеинът не дава толкова рязък прираст на маса и сила, което не привлича някои хора, но ако при креатинът се наблюдава известен застой при постиженията в рамките на 1-2 месеца прием, при протеинът растежа не стихва и не стихва! Без протеин големите мускули и високите силови резултати ще останат сахарски мираж! 

Кой друг суплемент може да бъде определен като кандидат за върховен мускулен растеж и сила? Безапелационно, това е глутаминът. Той е най-разпространената аминокиселина в тялото и като такава функциите му за тялото са безбройни. Една от неговите ползи пред протеина и креатина е, че увеличава освобождаването на растежен хормон в тялото, който подобно на тестостерона влияе силно положително на мускулния обем и сила. Макар и да не успява да хидратира и уголеми обема на клетките до нивото, което се постига с прием на креатин, глутаминът осезаемо обемизира вашите мускули и е може би най-доброто средство против разпад на мускулатурата, особено ако се приема в няколко обилни дози през деня. Глутаминът, също както протеинът, може да се приема перманентно и никога ефектът му не се изчерпва. Никога!

И така, коя добавка да изберем за постигане на върховната мускулна маса и сила? Верният отговор е – приемайте креатин, протеин и глутамин едновременно, защото те проявяват синергия помежду си и всяка от тях неутрализира негативите на другата. Във всички сфери на живота се изисква комплексен, комбинативен подход и суплементите не са изключение. Ако искате да бъдете голям, плътен, мускулест и корав на тежестите във фитнес залата, заложете на комбинативния подход – приемайте креатин, протеин, глутамин! С този суплементарен стак ще убиете застоя, ще изстреляте самочувствието си в небесата, ще бъдете обект на благородна завист от мъжете и магнит за въздишки от жените! Креатин, протеин, глутамин – това е вашият Свещен Граал на върховната мускулна маса и сила!

Авторска статия на proteini-bg.com. Забранено копирането и използването й в други сайтове с комерсиална цел.