Количка: 0 продукта
протеини и хранителни добавки


Каталозипреоценени стоки
bodyfan протеиниЗа реклама


Рецепти


Предимствата на суплементите пред анаболните стероиди.

alt

Предимствата на суплементите пред анаболните стероиди
В тази тема ще разгледаме предимствата на хранителните добавки, още известни като суплементи, пред анаболно-андрогенните стероиди, които могат да доведат дори до смърт.
Вредни ли са наистина толкова стероидите? Много културисти и консуматори на медикаменти от хормонален характер ще ви споделят, че ако се приемат правилно не настъпват странични ефекти. Но дали е така в действителност и има ли въобще правилно приемане? Истината е по-различна. Стероидите са близки по структура и свойства с мъжкия полов хормон тестостерон и поради това те увеличават протеиновия синтез. Ако нормално един мъж усвоява 30-40 грама протеин на хранене, то при друг, употребяващ анаболни стероиди се наблюдава усвояемост два или дори повече пъти по-висока от нормалното. Това води до по-бурен растеж на мускулите, но има неприятна изненада. Приемът на стероиди подтиска екстремно собственото производство на тестостерон в организма и при спиране на тяхната употреба  организмът на мъж разполага с тестостерон колкото на момиче в пубертет. Забележете, момиче, не момче! Освен че могат да доведат до сериозни проблеми с хормоналната система, стероидите разполагат и с друго „отмъщение“. При преустановяване на приема им, женските хормони в тялото започват да бушуват, тестостерона е плачевно нисък и изградените мускули по време на цикъла със стероиди бързо се превръщат в безформеност, килограмите спадат прогресивно заради загубата на вода и недостига на натурален тестостерон в тялото, мазнините се увеличат в коремната област и краката, което е типично за високата активност на женските хормони. По време на приема се чувствате могъщ, здрав и силен, но след края на цикъла ще изпаднете в депресия, ще загубите страшно много сила и мускулна маса, а да  не говорим как хубаво изваяните ви мускули ще се превърнат в безформени телеса, без контури и очертания заради свръхпродукцията на мастни депа. Освен всичко това, стероидите водят до проблеми с черния дроб, гинекомастия (женски зърна на гърдите при мъжете), импотентност, стерилност, язви, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови проблеми и др. Известни са много случаи на културисти, загубили живота си следствие на приема на стероиди, така че забранените медикаменти неслучайно са забранени!
Щом анаболно-андрогенните стероиди са толкова вредни, какво може да ги замести?
Заместителят на стероидите е само един и това са хранителните добавки. Индустрията за суплементи се е развила драстично за последните десетилетия и вече има хранителни добавки и комбинации, които могат да съперничат на стероидите по ефект върху тялото и мускулатурата, без да се наблюдават никакви странични реакции. Ще направим и сравнение между някои видове стероиди и добавки. Познатият анаболен стероид метандиенон (бионабол) може да бъде заместен от хранителната добавка креатин, която подобно на него увеличава хидратацията на мускулите и повишава значително силата. Без обаче да накърните здравето си и без да заприличате на „балон“ след края на приема. Използваният за периоди на релеф станозолол (винстрол) може да бъде заменен от суплемента аргинин, който също води до втвърдяване на мускулатурата, увеличаване на издръжливостта и издуване на вените. Без обаче да ви оредее косата, което е често срещано при станозолола. Инжекционния тестостерон може да бъде заменен от тестостеронови стимулатори като трибулус терестрис, които натурално ще увеличат собствения тестостерон на тялото. Без обаче да доведат до грохналост и липса на еректиална способност след прекратяване на приема, както е при тестостерона.
Комбинацията от протеин, глутамин, аминокиселини, креатин и аргинин е доказала се в практиката като алтернатива на анаболните стероиди, без да води до нежелани странични ефекти и увреди на организма. Заложете на хранителните добавки, защото животът ви е ценен и защото суплементите, за разлика от спиращите да работят след известен период стероиди, работят безотказно нон-стоп, ден след ден, година след година!

Авторска статия на proteini-bg.com. Забранено копирането и използването й в други сайтове с комерсиална цел.