Количка: 0 продукта
протеини и хранителни добавкитоп оферта Марки нутриенти:
bodyfan megabol gaspari-nutrition all-sports-labs-56 alphapower-food ostrovit-82 amino-smart-48 hi-tec-nutrition-31 intenson cnp-professional-14 activlab nero ironflex scitec-nutrition usp-labs kevin-levrone fitness-authority-50 fitmax ultimate-nutrition-86Каталозипреоценени стоки
bodyfan протеиниЗа реклама


Рецепти

NITROX ™


Марка: Megabol    
Вкус: шоколад
Вкус: карамел


Процесът "напомпване" на тъканите с помощта на съединенията, използващи действието на азотния оксид, се използва понастоящем в групите продукти, наричани NO BOOSTER и на повечето така наричани креатинови СТАК - ове. 

Оригиналният продукт NITROX ® (патентна молба Z - 305397) се характеризира с най-високо съдържание на активни съединения на аргинин - 5000 мг. AAKГ, но неговото най-голямо преимущество е възможността да действа психостимулиращо. При проектирането на продукта, неговият автор – д-р Петр Форт е заложил няколко направления на въздействие на съставките, чийто ефект взаимно се подпомага. Този процес се нарича синергия, той обхваща: психическа стимулация, нарастване на силовите параметри, транспортиране на кислорода, сърдечно-съдова издръжливост, кръвоснабдяване на тъканите и оптимизация на метаболизма.

Свойства на препарата:
Мултифункционална напитка, подпомагаща усилието и усилваща анаболния ефект на силовата тренировка. Да се използва непосредствено преди тренировката.

Продуктът действа синергично, използвайки свързването на съставки с различна сфера на въздействие: анаболно активни, подобряващи кръвоснабдяването и транспортирането на кислород, както и психостимулиращи.

Препаратът Nitrox ® използва активността на азотния оксид, чийто източник е аргининът. Аргининът изпълнява ролята на невротрансмитер, имащ непосредствено влияние върху регулацията на кръвното налягане и нейното протичане в организма. В условията на спортно усилие предизвиква увеличаване на кръвоснабдяването на тъканите, което е условие за правилното снабдяване с хранителни съставки. Аргининът участва при произвеждането на хормона на растежа (hGH-human growth hormon). Затова пък AKГ (алфа-кето-глутарат) като основна субстанция показва подкрепящо действие при създаването и регенерацията на мускулната маса. Той е важен косвен елемент в цикъла на трикарбоксиловите киселини (цикъла на Кребс), отговорен за създаването на енергия. В продукта тази кетокиселина е използвана като "носач" за аргинина (съединението A-AKГ). A-AKГ в комбинация с OH-метил-бутират, може да се противопоставя на редукцията на мускулната маса, независимо от причината на нейното възникване. Това действие е било потвърдено с научни изследвания. Възможни са също така позитивни ефекти A-AKГ в областта на въздействието върху сексуалната способност. Азотният оксид подобрява кръвоснабдяването на гениталиите (при мъжете и жените). Това състояние подобрява също така попълването на нивото на аргинин в семенната течност, където той създава над 60% от наличните там аминокиселини. За подобряването на кръвоснабдяването на тъканите допълнително спомага ниацина. Този витамин освен полезното влияние върху мускулната тъкан, действа позитивно и на нервната система.

В областта на психостимулиращото действие основната съставка е екстракт, богат на синефрин и октопамин. Синефринът спада към групата на симпатомиметиците. Подобен е на адреналина. Октопаминът е близък по структура до норадреналина. Комбинацията синефрин + октопамин е натурален аналог и възможен източник на изброените хормони. Двата се деградират от ензим, наречен моноаминооксидаза (веществата, ограничаващи активността на този ензим - инхибитори на монооксидазата се използват против депресия). Синефринът и октопаминът са агонисти на бета-3 адренорецепторите, което прави така, че ускоряват липолизата (превръщането на мазнините в енергия). По този начин могат да се блокират негативните резултати от критичното спадане на нивото на захарта в кръвта в случай на гладуване или енергийното изчерпване, настъпващо при интензивно физическо усилие. Синефринът подпомага отмиването на норадреналина, което дава антидепресивен ефект. Двете вещества посредничат при предаването на нервни импулси – благодарение на което, влияят позитивно върху функционирането на нервната система и помагат да се поддържа физическата и психическа работоспособност по-дълго време. Употребеният таурин взема участие в регулирането на ритъма на сърцето, стабилизира клетъчната мембрана, взима участие също така в трансмисията на калция между клетките, а чрез това в регулацията на активността на мозъка. В мозъка служи като един от невромодулаторите с потискаща функция. Коригира кръвното налягане. В спорта ограничава риска от поява на значително пренатоварване на сърцето. OH-метил-бутиратът в мускулите и в черния дроб се променя в специфичната форма на коензим А (ключово съединение в метаболичните процеси). Доказано е, че това съединение може да ограничава риска от увреждане на мускулните клетки и да помага за тяхната регенерация и изграждане. OH-метил-бутиратът възниква от кетокиселина, производна на левцина, който е KIC (алфа-кетоизокапронова киселина).

В продукта участват две съединения на креатина – малат и буфериран монохидрат. Тези съединения, употребени преди тренировката, осигуряват дневната порция креатин, необходима за увеличаване на силата на мускулното свиване, чрез поддържането на високо ниво на aденозинтрифосфорната киселина в тъканта, при което не се появява тук необхоимостта от цикличност (на прекъсването) или промяна на количеството на приемания продукт.
 

За подобряването на дистрибуцията на кислород в препарата е използван malic acid (малат/ябълчена киселина). Това е вещество, което е елемент от цикъла на Кребс. В спорта тази киселина се използва с цел ограничаване на хипоксията (недостиг на кислород в тъканите), редуцира също така и чувството за преумора. В случай на подаване на ябълчена киселина при високо кръвоснабдяване на тъканите (на скелетните мускули и сърдечния мускул) настъпва нарастване на физическата издържливост на спортиста.

Обхвата на действие на препарата NITROX ®:

  1.Подпомагане на кръвоснабдяването на мускулната тъкан с 
  посредничеството на азотния оксид (NO)

  2.Източник на енергия за моментално използване

  3.Стимулиране на създаването на енергия

  4.Стимулиране на психиката от гледна точка на резултатите

  5.Предпазване на мускулите от прекомерния катаболизъм 
  (елиминиране на влиянието на млечната киселина)

  6.Предпазване от катаболизъм, предизвикан от значително
усилие (ранно подпомагане на регенерацията)

 

Предназначение:
За спортисти от всички групи (също упражняващи дисциплини за издръжливост и за ултраиздръжливост). Продуктът се препоръчва за войската, полицията, пожарната служба и спасителите. Напитката може да се използва също и като афродизиак.

Едно саше (18гр.) съдържа:
аргинин (съединение алфа-кето-глутарат A-AKГ) 5000 мг.,
буфериран монохидрат на креатина (монохидрат на креатина 1300 мг., NaCO3 100 мг.),
декстроза, креатин малат 700 мг.,
таурин 2000 мг.,
OH-метил-бутират 500 мг.,
Ябълчена киселина (malic acid) 500 мг.,
Ябълково-лимонов пектин 500 мг.,
Екстракт Citrus Aurantium 130 мг. (8% натурален синефрин),
ниацин 10 мг.

Нежелано действие:
Продуктът не се препоръчва за деца и младежи на възраст до 16 години, за бременни жени, кърмещи майки, лица, алергични към някоя от съставките, лица с наднормено кръвно налягане, диабетици и лица, използващи каквито и да било психофармакологични средства и средства, предизвикващи зависимост. При чувствителни лица може да предизвика хипервъзбудимост и безпокойство.
Внезапната промяна на оцветяването на кожата, преди всичко на лицето, може да бъде предизвикана от препарата, който предизвиква увеличаване на кръвоснабдяването. Това обаче не представлява опасност за здравето.

Опаковка:
Пенлива напитка - 30 еднократни сашета по 18 гр.

Начин на употреба:
Да се използва около 20 минути преди началото на тренировката. Да се изсипе съдържанието на едно саше в чаша, добавете 200 мл. вода, почакайте, изпийте бавно. Максималната дневна доза е 2 сашета. Не трябва да се надхвърля препоръчаната порция за употреба в рамките на един ден. Напитката може да се разглежда като една част от дневната доза креатин (1 доза съдържа общо 2 гр. креатин от двата типа). В дните без тренировки може да се използва препаратът NITROX или друга креатинова добавка. В случай на двуфазова тренировка (2 тренировки в рамките на един ден) продуктът може да се използва два пъти.

Официален вносител за България:
“ФАВОРИТ СПОРТ БГ” ООД.гр.ПловдивНяма налична видео презентация
Таблица със съставките

Продукта е изчерпан!

За поръчка:


Количесто: 30 опаковка
Стара цена: 75.00 лева

Нова цена: 55.00 лева


Спестявате 20.00 лева

Вкус
Споделете този продукт с вашите приятели

Сподели във Twitter Сподели във Facebook Сподели във Google+ Сподели в Svejo.net


Други наши продукти