Количка: 0 продукта
протеини и хранителни добавки


Каталозипреоценени стоки
bodyfan протеиниЗа реклама


Рецепти


РАЗКОВНИЧЕТО В СРЕДСТВАТА ЗА БОРБА СРЕЩУ МУСКУЛНАТА ТРЕСКА И СХВАЩАНИЯТА

alt

РАЗКОВНИЧЕТО В СРЕДСТВАТА ЗА БОРБА СРЕЩУ МУСКУЛНАТА ТРЕСКА И СХВАЩАНИЯТА

 Мускулната треска и крампите са най-големите врагове на спортуващите хора и изобщо най-сериозната пречка при упражняването на дейности, които изискват по-усилена физическа работа. Понякога могат да бъдат много болезнени и продължителни и се дължат на микротравми и разкъсвания на мускулните влакна. От лек дискомфорт до значително по-дълъг и агонизиращ спазъм - тези повтарящи се оплаквания убиват удоволствието от труда и тренировките, значително понижават ефективността ни и пречат да се насладим на резултатите си. Непредвидената им поява има решаващо значение в някои ситуации, например ниски резултати на спортистите при състезания или сериозна контузия при еднократно силово натоварване. Мигновено решение няма, но за сметка на това съществуват ефективни мерки, които ще разгледаме.

Прием на течности в процеса на натоварване. Дехидратацията води до бързо схващане, лесна умора и забавени рефлекси. Понякога се чудим защо, въпреки старателните ни грижи като масажи, добра загрявка, разтягане, качествена храна и големи дози вода, не можем да се възстановим физически. Причините се дължат на това, че загубата на течности в организма ни е правопропорционална на загубата на соли. Ето защо обикновената вода не е достатъчна при усилени системни натоварвания. На първо място най-необходимите съставки, които трябва да приемаме са: натрий, който се губи най-много чрез потта, калий за крампите, магнезий в изобилие, калций за мускулните контракции и витамин D за регулация и резорбция на веществата.

  За целта може да се примат течни добавки, като известния Л-карнитин, който помага за по-бързото горене на калории и способства за процесите на възстановяване и най-вече - не е само за жени! На пазара ни се предлагат изпитани модерни продукти в комбинация с други полезни съставки, сухи или течни, с концентрация според нуждите и индивидуалната ни програма, като разпространения L-Carni X, или нещо по-специално, например L-Carnitine SlimLine™ , L-карнитин 1500mg , както и обикновения L-Carnitine на капсули.

 Разбира се, няма да е коректно да се пропусне Л-Карнитин Инстант. Друга добра напитка е стимулиращия и тонизиращ Изотоник-Р Форте , който съдържа множество съставки за повишаване на тонуса. Може би ще бъде интерес за мъжката част да се спомене, че стимулира и сексуалната потентност.

 Не може да не отдадем нужното внимание на комплексите от витамини и минерали, като неотразимия и незаменим Daily Vitamin Pack. Друго, което може да използваме са One a day, Power ZMA, Витамин C Ацерола+Акай+Шипка, Коензим Q10, Omega 3-6-9, Морски калций + Натурален Витамин Д2, Хром + Натурален Б Комплекс, Калций-Магнезий-Цинк-Д2 Витамин,  Натурален Бета Каротен 12 000 единици, Натурален Витамин Е 100 единици, Лутеин 6 мг, Лецитин 1200 мг, Масло от Крил, Ресвератрол Форте + Коензим Q10 и много други които може да намерите в : http://proteini-bg.com

Рационалният хранителен режим също е от решаващо значение. Медикаментозната терапия с нестероидни противовъзпалитени лекарства според съвременните проучвания е противопоказна при спортуващите. Аспиринът всъщност не премахва източникът на мускулната треска и не лекува самия процес, противно на масовите схващания по въпроса. Системният прием на големи дози може да доведе до стомашно-чревни проблеми и според новите открития на науката пречи на нарастването на мускулната тъкан. Затова ако искаме да имаме прогрес, правилното решение е да се обърнем към подходящите хранителни добавки, при които може да разчитаме на по-висока безопасност и надеждност. За противодействие на микротравмите трябва да се приемат антиоксидантни витамини А, C, E, достатъчно белтъчини, макро- и микроелементи, както и протеолитични ензими, които имат ефект при мускулната треска и регулира възпалителните процеси в тялото. В този смисъл са задължителни протеиновите добавки, които имат решаващо значение при нашата тренировка, понеже, независимо колко добра е диетата ни, тя не може да отреагира на нуждите на тялото ни при шока, който е на лице по време на активната физическа работа (и моля, забравете мита, че протеиновите шейкове служат единствено на хора, които тренират, за да повишат теглото си – за тази цел си има отделни специализирани комплекси от добавки). Имаме богат избор от комбинации и марки на пазара, като Quattro Pro™,Syntha-6, BF Amazing Whey, Lowickie WPC 80, ISO Zero Protein, Basic Whey , Complex Pro Casein, Beast Pro Wheyи, Infusion MEGABOL, 100% Micro Whey, Milk&Egg PRO, BIOVIT 80, ALPHAPOWER FOOD AMPLIFIED 100%MASSIVE PROTEIN, Hydro Iso Whey 92, WHEY F100 Phased-ISOCFM® Protein и други, сред които може да съобразим избора си според това, колко натоварващи са тренировките на фитнес програмата ни. Богатството ни предоставя избор по множество критерий, създадени, за да ни улесняват: афинитет към соевите, яйчени, суроватъчни и други протеини; материалните ни възможности; концентрацията на продукта и съотношението на допълнителните вещества и т.н.

 Сигурно в листовките на гърба на протеините всеки е срещал друга много важна за възстановяването аминокиселина под името L-glutamine. При интензивни натоварвания и стрес мускулите изгарят запасите от аминокиселини и съществува опасност от загуба на едни от най-ценните съставки за организма. Може да изберем BF L-GLUTAMINE, Glutamin 500, L-Glutamine Pure, 100% Pure L-Glutamine, Bull Attack L-глутамин, Glutamine RX x 600 gr, 100% PURE GLUTAMINE  на прах в удобна за вас разфасовка.

 Друг полезен продукт са така наречените азотните бустери, които обогатяват кръвта на кислород, най-важния енергиен източник. Липсата на добро кръвоснабдяване и кислород в мускулите води до мускулни трески и крампи в масата случаи. Азотният оксид играе важна роля в различни биологични процеси, включително невротрансмисия, имунната защита, регулиране на клетъчната смърт и подвижността на клетките. Може да си закупим Anabol Ampix, AAKG NO-X1500, TKO, SuperPump MAX, VASOTROPIN , Bsn no-xplode, NITROX ™, BSN Nitrix, NUTREX HEMO RAGE BLACK ULTRA, Power X-PLODE, Turbulences x 300 gr,  и други по предпочитание.

Добра опция са протеиновите вафли ако искаме нещо бързо и компактно,същевременно  енергично и  полезно при работата ни в залата. Milk & Egg Bar, Pentaprot Bar, Wheybar-R Forte, Fibrobar-R with Green Tea, Fibrobar-Forte, Fibrobar-R, Ideal Bar, Protein-R, Протеин Бар Кю-Форм,Бар Кю-Форм За Контрол Тегло, Muscle Barи много други с любимия ни вкус, които може да открием на http://proteini-bg.com и http://bodyfan-bg.com