Количка: 0 продукта
протеини и хранителни добавки


Каталозипреоценени стоки
bodyfan протеиниЗа реклама


Рецепти


Добавки след стероиден цикъл

alt

Хората, които посягат към стероидите, постигат бързи резултати в покачването на мускулната маса и сила. На всички спортуващи е известно колко бързо се качват кг на кантара при употреба на стероидни препарати, но също така трябва да е ясно, че стероидите имат друга неприятна черта освен нездравословния ефект върху тялото – рязко завишени катаболни процеси в тялото след преустановяване на приема им. С две думи, след като спрете медикаментите, започвате да губите мускулна маса със скоростта на Юсеин Болт! А този срив може да ви докара дотам, че да изглеждате така, както сте изглеждали преди началото на медикаментозния прием. Със сигурност не искате такова развитие! Затова след като сте приключили своя цикъл, незабавно трябва да започнете приема на хранителни добавки, за да възстановите хормоналните баланси на тялото си и да запазите възможно повече от каченото от стероидния цикъл. Медикаменти като Провирон, Прегнил и Кломид са задължителни след края на цикъла, но добавките са още по-жизненоважни в борбата за запазване на качените мускули.
Какво да приемам под формата на добавки след като спра стероидите?
От най-популярните хранителни добавки е препоръчително да си вземете креатин и глутамин. Креатинът ще ви помогне да съхраните силата си в залата и по този начин да поддържате мускула стресиран с оптимални тежести на трениране. Глутаминът от своя страна ще се заеме с катаболитните процеси, които, разгръщайки се напълно след цикъл, ще ви „изядат” всички качени мускули. Поради силния си антикатаболен ефект, глутаминът ограничава притока на стрес-хормони и непрестанно подхранва мускулните клетки. В следстероидната терапия се препоръчват дози от порядъка на 15-20 грама глутамин дневно, приети на 3-4 пъти. Има и една друга хранителна добавка с мощно антикатаболно действие и тя се нарича HMB. HMB работи подобно на глутамина срещу разпада на мускулна тъкан и също се слави с висока ефективност. След като сте приемали дълго време стероиди, вашият черен дроб е бил натоварен от токсини. Поради влошената му функция, хранителните вещества, приети с храната, не могат да се оползотворяват пълноценно и това води до недостатъчна усвояемост на храната, ужасна новина за „гладните” мускулни клетки. Така че в следстероидната терапия трябва да приемате и хепатопротектор за черния дроб, който да неутрализира чернодробните токсини и да накара вашия ценен орган да работи максимално функционално. Горещо препоръчителен е приема на витамини. Спортуващите често пренебрегват свойствата на витамините, въпреки че трябва те са неразривна част от тялото и неговата работа. Витамините участват във всички процеси в организма и детоксикират клетките. След стероиден цикъл тялото на спортуващия е „замърсено” от нетипични за тялото субстанции и ролята на витамините е, да го изчистят във възможно най-кратък срок. Един качествен витаминов комплекс е достатъчен за следстероидната терапия. Но нека не пропускаме и възвръщането на собствения тестостерон на тялото, който е редуциран за мъжете до едва няколко процента от нормалното след края на стероидния цикъл. Хранителната добавка Трибулус Терестрис е с насоченост възвръщане натуралния тестостерон и трябва задължително да присъства в терапията за възстановяване. Ако имате достатъчно финанси е също така добре да включите в следстероидната терапия Омега-3 мастни киселини, аргинин, карнитин, аминокиселини с разклонена верига и други. Тези вещества извършват различни функции в организма и ще укротят катаболната стихия, която бушува във вас след края на приема на стероидите! Следстероидната терапия е с продължителност от около 1-2 месеца, така че за този период задължително трябва да приемате и горе-посочените добавки, за да съхраните постигнатите резултати.
Употребата на стероиди може да навреди на вас и вашето здраве, но ако сте твърдо решени да приемате анаболни медикаменти, не пропускайте следстероидната терапия. Тя е по-важна от самия цикъл, защото без нея, вие ще се върнете на изходна позиция, сякаш не сте правили стероиден цикъл. Бъдете разумни и направете следстероидната си терапия правилно, с нужните добавки, за да не съжалявате! 

Авторска статия на http://fitnesuredi-bg.com/. Забранено копирането и използването й в други сайтове с комерсиална цел.